Nieuws

NXT fysio Oirschot is verhuisd

Onze locaties aan De Helleweikes en in Zorgcentrum Sint Joris, voor velen nog bekend als Fysiotherapie Stroomenbergh, zijn eind 2018 verhuisd naar De Loop 46 in Oirschot.
Komt u een kijkje nemen?


Ben jij die enthousiaste en sportieve fysiotherapeut die we zoeken?

Gezocht: energie en passie voor nieuwe locatie in Best!
Zet jij samen met ons de volgende stap in je carrière?
Lees hier meer!


Loopt u mee met de Nijmeegse Vierdaagse? Maak dan gebruik van ons Vierdaagse pakket Volkel!

juni 2018 - Na afloop van de wandeltocht komt u bij ons in de praktijk in Volkel voor een korte behandeling van 20 minuten. Uw klachten worden doelgericht aangepakt zodat u de volgende dag weer fris aan de start kunt verschijnen!

Dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 juli tussen 16.00 en 17.00 of tussen 18.00 en 19.00 wordt uw behandeling gepland. De kosten zijn slechts 5 euro per behandeling, contant te voldoen. De opbrengst schenken we volledig aan het goede doel. Dit jaar is dat SamenLoop voor Hoop van het KWF op 22 en 23 september in Uden.

 Geef u op bij onze therapeuten of stuur een mail aan: volkel-odiliapeel@nxtfysio.nl


Zo voorkom je nek- en schouderklachten

april 2018 - Lees jij dit bericht in de Quasimodo-houding; met je hoofd gebogen, schouders naar voren en een licht gebogen rug? Grote kans dat je weleens last hebt van een text-neck. ONVZ geeft je vijf tips om klachten te voorkomen. Klik hier.

Heb je veel last van hoofdpijn, pijn in je nek of schouders of tintelende armen of vingers?
Maak een afspraak via 088 - 26 26 000. We helpen je graag weer op weg!


Odiliapeel bereid zich voor op de Koningsloop.

maart 2018 - Ook dit jaar organiseert het Oranjecomité Odiliapeel met Koningsdag een sportieve Koningsloop van 5 of 10 km door de Peelse bossen. 

NXT Fysio Volkel – Odiliapeel wil de sportieve deelnemers hierop voorbereiden door het aanbieden van vier loopclinics. De clinics vinden plaats onder leiding van de zeer ervaren looptrainer Mike Lie-A-Lien. Hij brengt de deelnemers de fijne kneepjes van het hardlopen bij met een succesvolle Koningsloop als resultaat.

De clinics vinden 4 keer plaats voorafgaand aan Koningsdag, namelijk zondag 1, zaterdag 7, zondag 15 en zondag 22 april en starten om 9.00 uur bij de praktijk van NXT Fysio (Oudedijk 57 in Odiliapeel). Deelname is gratis. Interesse? Meld je dan aan voor de Koningsloop via koningsdag.odiliapeel@gmail.com en vermeld daarbij dat je aan de clinics mee wilt doen.

De eerste twee trainingen hebben plaatsgevonden. De deelnemers zijn enthousiast. Zie hier de foto's van de eerste training.


Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

maart - Nu het hooikoorts-seizoen eraan komt, is Medical Taping wellicht voor u de oplossing. Binnen 2 behandelingen al een aanzienlijke afname van uw hooikoorts (klacht). Maak een afspraak op 088-262600.
 
Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.
 
Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts. Onze therapeuten zijn opgeleid om deze manier van taping toe te passen.
 
 

NXT Fysio draagt bij aan een positief gezondheidsmanagement bij Vanderlande

september 2017 - Brabants Dagblad scheef artikel over hoe Vanderlande zich inzet voor hun personeel.
Wij zijn trots hierin een bijdrage te mogen leveren in de vorm van sportbegeleiding en fysiotherapie.
Een fijne samenwerking waarbij al mooie resultaten zijn behaald.

Klik hier om het artikel te bekijken.


Nieuw telefoonnummer

februari 2017 - We hebben sinds kort een nieuw algemeen afsprakennummer: 088 - 26 26 000.
De oude telefoonnummers blijven voorlopig nog gewoon bereikbaar, maar via dit nummer komt u direct bij ons secretariaat.

Ons secretariaat is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur. Natuurlijk is onze praktijk ook buiten deze tijden telefonisch bereikbaar. Onze therapeuten zijn dan ook druk bezig met behandelen van patiënten. Mocht u dus niet direct iemand aan de lijn krijgen, spreekt u dan de voicemail in. Wij bellen u spoedig terug.


Shockwave therapie beschikbaar op al onze locaties!

2017 - Onze praktijk beschikt naast een mobiel echo apparaat ook over mobiele Shockwave apparatuur! Op al onze locaties kunt u Shockwave laten toepassen. Diverse therapeuten hebben de opleiding hiervoor gevolgd en zullen met regelmaat bijgeschoold worden. De eerste ervaringen zijn erg positief! Informeer eens bij uw therapeut of Shockwave ook voor u een volgende stap kan zijnop uw weg naar herstel!

Weten wat Shokwave inhoud en voor u kan betekenen: klik hier


Etalagebenen in de basisverzekering

2017 - Positief nieuws voor mensen met zogenoemde etalagebenen! Vanaf 1 januari 2017 wordt de beste zorg voor deze patiëntengroep – 37 behandelingen bij een gespecialiseerde ClaudicatioNet fysiotherapeut - vergoed uit de basisverzekering. Uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat mensen met etalagebenen nog altijd te snel worden gedotterd of een bypass operatie ondergaan. Binnen ons team zijn diverse therapeuten gespecialiceerd in Claudicatie.


NXT Fysio: een nieuwe naam die past bij een nieuwe stap

2017 - Fysiotherapie Stroomenbergh & van der Valk en FysioVO gaan vanaf januari 2017 een samenwerking aan. Behalve een nieuwe naam, een groter team, meerdere behandellocaties en nog meer specialismen in huis, verandert er voor u voorlopig niets! U zult nog steeds de voor u zo vertrouwde gezichten blijven zien. Volgend jaar staan we graag weer voor u klaar op uw weg naar herstel.

In de zorgspecial van Udens Weekblad en Stadskrant Veghel verscheen een uitgebreid artikel over de samenwerking van Fysiotherapie Stroomenbergh & van der Valk en FysioVO. Klik hier om het artikel te bekijken.


Samenwerking met Atletiekvereniging GM

december 2016 - NXT Fysio; vanaf 1 januari 2017 onderdeel van het Sportmedisch Team van Atletiekvereniging GM

Door op de juiste momenten de juiste zorg te bieden zijn we ervan overtuigd bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de sportprestaties!

Iedere dinsdagavond hebben we voor GM-leden een inloopmogelijkheid. Meldt u zich hiervoor wel even aan via ons algemeen afsprakennummer met de vermelding dat u komt voor de GM-inloop. Iedere laatste dinsdag van de maand zijn we van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig op de atletiekbaan om samen met Podotherapie Brons loopanalyses uit te voeren. Aanmelden hiervoor kan via info@podotherapiebest.nl.

Zetten we samen die volgende stap?


Echografie beschikbaar op al onze locaties!

Onze praktijk beschikt over een mobiel echo apparaat. Op al onze locaties kunt u musculoskeletale echografie (MSU) laten toepassen. Diverse therapeuten hebben de opleiding hiervoor gevolgd en zullen met regelmaat bijgeschoold worden.
Er is geen aparte vergoeding voor echografie in de Fysiotherapie. Indien uw fysiotherapeut een echografie gewenst acht, dan word dit onderzoek als een consult gedeclareerd en wordt vergoed door uw verzekering mits u voldoende verzekerd bent voor Fysiotherapie. Echografie wordt bij ons in de praktijk toegepast ter beoordeling van muskuloskeletale aandoeningen van schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel.
Weten wat echografie inhoud en voor u kan betekenen: klik hier


Is bewegend zitten ook iets voor u?

Binnen onze praktijk kunt u de HIPPIE testen.
De HIPPIE is een balanskruk ontwikkeld door ergonomie- en zitspecialisten. Tijdens het zitten op de HIPPIE maakt uw lichaam kleine correcties om de balans in stand te houden. Hiermee blijven uw tussenwervelschijven in beweging, traint u het spieruithoudingsvermogen en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Allemaal elementen die essentieel zijn bij het voorkomen, dan wel verminderen van hoofd-, schouder-, nek-, en rugklachten! Als gebruiker van de HIPPIE wordt u als het ware gedwongen om de meest ideale zithouding aan te nemen.

Meer lezen over deze nieuwe manier van zitten? Klik hier.